2013. október 6., vasárnap

Ezo cuccok...



A szerencsétlenségtől a kudarcokon át a sikerekig

2013. április 30. 11:00
„Nem maga a vereség kínoz, hanem a hozzáállásod a vereséghez” – Ez akár lehetne is a mottója azoknak, akik kimásztak már ebből a szenvedős életérzésből. Hihetetlen hány és hány emberen látom, ha ránézek, hogy önkínzó, önostorozó életet él. Az összeesküvés elméletekből most hoztam egy kis szösszenetet.
Képzelj el egy olyan hétvégi tréninget, ahol csupa olyan ember gyűlik össze, akiknek kényszerképzete, hogy a világ összeesküdött ellene.
„Képzeld mi történt, tegnap elromlott a gépem munka közben és ez volt az utolsó esélyem, hogy időben befejezzek egy melót. Biztosan a szolgáltató csinált valamit, mert már láttam előtte nap jeleket, hogy nem akarják, hogy sikerüljön." - persze azt azért tudni kell, hogy az emberünknek 3 hete volt a munkára és utolsó 3 napban kezdett el vele dolgozni, de ez valahogy nem jut eszébe.
Izgalmas, hogy azok, akik vereségre ítélik magukat, azok valahogy ezt szépen meg is valósítják. Tulajdonképpen ők annyira sikeresek a sikertelenségben, hogy azt tanítani kellene. Ha rájönnének, hogy ők is SIKERESEK valamiben, azt hiszem borulna a rendszer. Természetesen az ilyesfajta erősségek csak nagyon kifacsarva értelmezhetők sikernek, de ha belegondolsz, akkor vannak nagyon profi lúzerek.
Időnként bevallom én is éreztem úgy, hogy szerencsétlen vagyok, esetleg nem sikerül semmi, mindig átvernek, mert naiv vagyok és még sorolhatnám. Aztán mikor ezt 14-15 éve észrevettem, akkor megálljt parancsoltam. Szerencsétlen mindig? Egy könyv döbbentett rá arra, mekkora hatalmas ereje van a szónak: „mindig”. Ez olyan, mintha azt mondanánk, hogy 100-ból 100 esetben sikertelen és szerencsétlen vagyok. De ez egy jó nagy hazugság önmagam felé.
 
Akkor hogy is van ez? Megfigyeltem a saját bőrömön, hogy mennyire gyengén tud működni a pozitív visszajelzés és mennyire erősen a negatív tapasztalás. Ha 10-ből 9-szer sikeres vagyok, akkor az rendben van és természetes. Viszont, ha 1-szer nem sikerül a 10-ből, akkor érdekes módon az befészkeli magát a fejembe és VÉGE a sikeres érzésnek. Sőt... jön a világbéke hangulat, illetve a világvége hangulat.
Tudod, hogy nálad ennek mi az oka? Nálam az volt, hogy szinte születésemtől kezdve természetes módon elvárta mindenki tőlem, hogy „jó” legyek.
„Csináld jól! ...Aztán jó legyél és vigyázz magadra! Akkor vagy jó, ha 4-es és 5-ös az eredményed az iskolában! Legyél csendben, ne rendetlenkedj!”– Ismerős ez?
Természetesen én nem voltam jófiú, hisz a rendetlenség gyermekkorban nem rossz szerintem, sokkal inkább élettel teli és eleven. Persze egyszerűbb a felnőttek dolga, ha a kisgyerek csendben van, kussol és ül egy sarokban játszva. Milyen nehéz és kellemetlen lehet, ha a gyerek másodpercenként máshol pattog, sikoltozva és zörögve. Bizonyára ez idegtépő is lehet hosszútávon, ettől függetlenül sok szülő, óvónő, tanító nem gondol bele abba, hogy a gyermek kis ágacskáit levagdosva nem egy rendes gyereket nevelnek fel, hanem sokkal inkább egy bekorlátozott, félénk és „rossz, szerencsétlen” csemetét.
Ha megszólaltatnánk ezt a kis gyermeket, így szólna: „...én csak játszottam, de azt mondták rossz vagyok. Mit csináljak, hogy végre szeressenek és jól érezzem magam? Olyan jó tologatni azt a zörgős autót..."
Na igen, nem irigylem a tanítókat, viszont úgy gondoltam mindig, hogy csak olyan vállaljon gyereket, vagy gyerekeket, aki tényleg felelősséggel viseltetik irántuk, nem pedig holmi feszültséglevezető terepnek gondolja a kis lurkókat. Ugye, hogy ugye?
Visszatérve a csemetekoromra: a magatartásomhoz mindig az volt írva, hogy „változó”, ami ugye a 3-ast jelenti, néha volt elégséges is. Mindig lázadtam és nem hagytam, hogy betörjenek, viszont a sokéves "agykontroll" segítségével azért belém is sikerült beköltöznie egy olyan kis résznek, aki időnként aláásta az önbizalmamat.
Agykontroll az oviban és iskolában? Természetesen nem végeztek agykontrollt a népnevelőink, de ha naponta elsugdossák, hogy „te rossz gyerek vagy”, vagy „hát ez nem sikerült”, vagy ne adj Isten „te nagyon béna vagy”, „hülye vagy”, esetleg hátad mögött azt mondják „bot fülű és butuska ez a gyermek”, akkor ezt szépen a kicsike megjegyzi és felnevelődik a belső gyermek mellett egy olyan kis mellék-ember, aki a legjobb helyzetekben pofont ad, hogy „mit örülsz, hisz te béna vagy”" – hiába örülsz, hisz ezt úgy is el fogod veszíteni. Hiába örülsz, hisz ha most ez sikerült, hamarosan jön a rossz, mert ezt nem érdemled meg.
Összefoglalva: „nem érdemled meg, hogy szeressenek!”
Miket tud összerakni fejben egy kisgyerek, ha nem beszélik meg vele az élet fontos dolgait. Miket tud összerakni, ha önmagának kell ezt kitalálnia?! Irreális dolgokat.
Neked is van ilyen történeted? Nálad ez hogy történt?
Hatalmas belső munka és őszinteség kell ahhoz, hogy ebből az egész lelki gabalyodásból kimásszon az ember fia és lánya, de higgyétek el, megéri. Ez saját tapasztalat.
Azóta 10-ből 9 siker = 1000 siker és 10-ből 1 sikertelenség = "állj fel és menj tovább, időnként mindenki hasra esik. Ne maradj a padlón és nyalogasd a sebeket, menj tovább és erősebb leszel!"
Kellemes gondolkodós és cselekvős hetet kívánok!   TJI, a Tudatalatti Detektív   azaz Takács János István

Ezt hozza ez a hétvége: 2013. október 5-6.

2013. október 5. 08:00 , Legutóbb frissítve: 2013. október 5. 11:28 - Zentai Anna (www.zentaianna.hu)
Nyiss a láthatatlanra – a jövő érdekében!
A nők könnyebben, a férfiak nehezebben válnak meg az eddigi racionális nézetektől, de személyiségtől is függ, ki mennyire, és milyen mértékben áll készen erre.
Sokakat idegesíthet, akár fel is háboríthat, amikor az eddigi nézeteikkel ellentétes gondolatokkal, eseményekkel találkoznak – ám ezek nem véletlenül történnek. Zajlik a szív és az elme küzdelme, az anyagi, materiális minőségekről ideje a lélek felé, a tiszta érzések felé nyitni.
 
A Skorpió jegyében haladó bolygók a változás és átalakulás időszakát hozták el. Mély ösztönök, a rejtélyek kutatása, álmokban és spirituális témakörökben való elmélyülés, és a mélyről fakadó szexuális energiák ébredése is időszerű. A Skorpióra jellemző maximalizmus, harckészség és titkolózás most szinte mindannyiunkat érinthet valamilyen formában.
A Jupiter most az Ikrek csillagképben, a halhatatlan fivér, Pollux karjához érkezett. Az örök érvényű igazságok, a világot működtető magasabb, láthatatlan elvek kerülnek terítékre. Az Angyal csillagképben még ott a Merkúr és a Szaturnusz, valamint a Hold is ide érkezik szombaton este.
A Hold szombaton még a Szűz jövőbe érkező részénél jár, és a Nap is itt halad, a Vénusz pedig a Mérleg csillagkép második serpenyőjénél halad el, amely a jövőre vonatkozó égi rendeltetések, igazságok megismerésének idejét is mutatja. Így ezekben a napokban sokat gondolkodhatunk a jövőn, és sokat tehetünk azért, hogy alkotásaink hosszú távon gyümölcsözőek legyenek.

Ezt hozza a mai nap: 2013. október 2.

2013. október 2. 11:50 - Zentai Anna (www.zentaianna.hu)
A mai napra virradó álmok gyógyító, megújító energiákat, sorsfordító üzeneteket, és teljes rálátást hozhatnak jelen helyzetünkre. Valami a mai napon gyökeresen átfordulhat bennünk.
Le a bilincsekkel! – A Hold ma a Zodiákus körön a Szűz jegyében, az égbolton pedig az Oroszlán csillagkép alatt és a Szextáns felett halad. Héraklész első munkája volt a Nemeai oroszlán legyőzése, melynek bőrét azután önmagára véve sérthetetlenné vált. Ilyen módon válik az ember is legyőzhetetlenné, ha önmagán is felülkerekedve, kezébe veszi sorsa irányítását.
A Merkúr az Angyal csillagképben haladva, ma elhalad a Syrma csillag alatt. Érdemes nem csak ésszel, hanem érzékkel odafigyelni a gondolatokra, sugallatokra, így meghallhatjuk az angyalok uszályának suhogását.
A Vénusz már a Mérleg második felénél jár, így érzelmi életünkben a jövővel kapcsolatok kérdések és válaszok lehetnek jelen. A jövő nagy igazságai, a jövőre vonatkozó, helyes döntések mérettetnek meg. A döntéseknél persze tartsuk szem előtt, hogy az igazi döntés nem az ember mérlegelése és elhatározása által születik, hanem a belső fény felgyúlása által válik világossá!
 
Ebben segít a Nap is, Naprendszerünk egyetlen fényt adó, központi csillaga, amely most az égbolton látható nagy, kardinális négyszög negyedik csúcsára kerül. A négyszög a hajnali álmok idején pontosodik be, de még jó darabig velünk marad. A Szűz alatt a Nap most a Vindemiatrix csillaghoz közelít (csütörtökön áll együtt vele), amely a Szűz nyakán ragyogó csillag. A csillagzat fej nélkülisége az igazság térnyerésének üzenetét hozza – ideje elfordulnunk a sötétségtől, és a külsőségek helyett a belső tartalmak felé irányulni. A Nap a Mérlegben jár, így ez különösen igaz az emberi, érzelmi kapcsolatokra.
A Nappal szemben áll a kos Uránusz, a visszaúszó hal fonala alatt, így a függések, kötődések elvágása általi, új életminőség forradalmi megalkotása is lehetséges most. Belső motivációnk nyughatatlanságként is jelentkezhet, mert most van ideje az egyéniségek és a különleges képességek nagy erővel és elszántsággal való kibontakoztatásának, új és szebb életet teremtve ezzel társaink számára is.
A négyszög másik két csúcsán a rák Lilith (még a Jupiterrel), és a bak Plútó állnak szemben egymással. A Lilith és a Jupiter a Kettősök, vagyis az Ikrek csillagkép alatt járnak. Az igazság bolygója hamarosan eléri a Wasat csillagot, amely az Ikrek csillagzaton belül Pollux válla, vagyis a láthatatlan, halhatatlan, örök minőségek felvállalásának jön ideje, miután megtapasztaltuk mindkét oldalt – a külső, anyagi, és a belső, érzelmi világot is.
Társaink másságát is megismerve, ideje észrevenni, hogy nem egymásnak háttal, hanem egymással vállvetve, közös célokért, az egységért érdemes küzdeni. A Plútó pedig óriási erő a kezünkben, hogy sorsunkon jó irányba fordítsunk – ám ehhez egyértelmű döntéseket kell hozni, maximális odafordulással.
Minden most zajló változás mögött ott az emelő erő, amely egyre aktívabban segédkezik, hogy kiiktassuk az eddig belénk ültetett, régi programokat, és felülírjuk azt, a Teremtő tollából fakadó szeretet-fénnyel. Sokan megijednek most ennek nehézségeitől, és másokhoz fordulnak segítségért - de a folyamat lényege éppen az, hogy ne mások eszméi és nézetei szerint éljünk, hanem megtalálva saját egyéni utunkat, a szív tiszta hangját kövessük. 
Intellektuális területen nagyszerű sikereket képes elérni, de bármilyen poszton megállja a helyét, mert mindent el tud sajátítani. Mivel önnek a halál természetes dolog, szívesen kockáztatja akár az életét is, ha kell. Akaratereje legyőzhetetlen. Ebből fakad, hogy olyan munkát is elvállal, ami látszólag meghaladja az erejét, és aztán sikeresen elvégzi a környezete nagy csodálkozására. Egyébként is az alaptermészetéhez tartozik, hogy imádja a kihívásokat. Sokszor nem is másoknak, hanem önmagának akar bizonyítani. Lebilincselő társalgó, magnetikus egyénisége van, gyakran veszedelmesen hipnotikus a megjelenése. Mindenki észreveszi átható tekintetét. Az emberek vonzódnak önhöz, mert felismerik, milyen nagy rejtett tartalékokkal rendelkezik. Mindig képe megújulni, akár a legnagyobb trauma után is. Ez a képessége önmagában elég ahhoz, hogy felkeltse mások irigységét. Szeret vitatkozni, imád kritizálni, és általában győztesként kerül ki minden szópárbajból.
Ebben a jelben a Nap ereje csökken, ezért túl sok akaraterőt és kitartást nem tud adni. Ezért is kerüli a konfrontációt, a vitákat. Igazi diplomata, van érzéke a dolgok összekapcsolásához, tiszteli az értékeket, és mindennek megadja a módját. A szépség és a szeretet alapvető igénye. Személyiségét a Vénusz uralja. Kellemes a modora és vonzó a megjelenése, megnyerő, kedves és szellemes – tökéletes vendéglátó és tökéletes vendég. Szinte lubickol az olyan emberek között, akik osztják a véleményét. Nagyfokú szociális érzékkel rendelkezik és diplomatikus, akivel könnyen szót lehet érteni, mert a világot higgadtan, tárgyilagosan és realisztikusan szemléli. Képes harmóniát és békét teremteni a környezetében, így a lelkében dúló állandó feszültséget, labilitást a külvilág nem veszi észre, nem érzékeli. Legfeljebb annyit konstatálnak, hogy nehezen dönt, nem szívesen keveredik olyan dologba, ami a lelki nyugalmát felboríthatja. Szívesen odázza el a teendőket, különösen a kényes természetű döntéseket, mert abban reménykedik, hogy majd megoldódnak maguktól. Kitűnő tehetsége van arra is, hogy kibúvót találjon, ha olyasmire kérik, amihez nem fűlik a foga. Viszont késhegyig menő vitát tud folytatni olyan témában, amely őszintén érdekli. Rendkívül bohém lélek, legnagyobb erénye, hogy szívesen hallgat meg másokat, könnyedén bánik a szavakkal, bókokkal, de ez még nem jelenti azt, hogy hűtlen is. Egyszerűen akkor teljes az élete, ha sikerül elnyernie az emberek tetszését, ha hódíthat. Ez a lételeme. De attól még azt az egyet, az Igazit, a Társat szereti, hozzá tér haza, mellette érzi magát biztonságban. Diszharmonikus hatások nyomán kialakulhat a hiúság és az önimádat. Mindenkivel jóban szeretne lenni, nem vállalja az összeütközést, elvtelen. A látszólagos béke kedvéért hajlandó a megalkuvásra.
Saját vizes jegyében a Hold erős hatást gyakorol az érzelmeire, az otthonhoz és a családhoz fűződő kapcsolatára. Erősen kötődik a múlt emlékeihez. Mély érzelmi életet él, gondolkodását, tetteit többnyire az érzelmei vezérlik. Másokról odaadóan gondoskodik. De ezt sok esetben túlzásba viszi, annyira, hogy az már inkább mások "belügyeibe való beavatkozás", mint segítségnyújtás. Bár szereti, ha irányítják, amikor másoknak segít, akkor a saját feje után megy, és bizony sok galibát okoz ezzel. Nehezen fogadja el, hogy másnak más és másképp jó. Erős az intuíciója és élénk a fantáziája. Rendkívül hangulatember. Diszharmonikus aspektusok esetén ez túlérzékenységgé, nyughatatlansággá erősödik. Érzelmileg erősen befolyásolható, állandó aggódása megmérgezi környezetét.
Kiegyensúlyozott, fejlett szépérzékkel és művészi hajlamokkal ajándékozta meg a Merkúr. Behízelgő modorával már félig el is tudja érni a célját. Ezen felül azonban a vénuszi Mérleg elbizonytalaníthatja, nehezen tud dönteni. Kerül minden olyan témát, ami vitába torkollhat, és nagyon nehezen viseli a negatív híreket. Az egyensúlyra való törekvés érdekében hajlamos feladni önálló gondolkodását. Nagyon fontosnak tartja a külsőségeket, kapcsolataiban is ezek dominálnak. Rossz sugárzások mellett kiszámíthatatlan, szétszórt, kicsapongó, hűtlenségre hajlamos.
E jegyben Vénusz gazdag érzésvilággal és rengeteg jóindulattal ajándékozza meg. Munkájában, vállalkozásaiban általában siker és szerencse kíséri. Szeretni és szeretve lenni akar, fontosnak tartja, hogy a környezete hogyan reagál a megjelenésére, a viselkedésére. Bár megpróbál kialakítani egy önálló stílust, azért igyekszik megfelelni a mások elvárásainak. Szenvedélyesen szereti azt, aki mellett elkötelezi magát, és büszke akar lenni a partnerére. Hűséges és odaadó, ha a szerelme viszonzásra talál. Rossz sugárzások esetén túlzottan érzéki, pazarló, szeszélyes és kiszámíthatatlan lesz. Hajszolja az élvezeteket, imádja a hízelgést.
A Mars saját tüzes jegyében nem ismer akadályt, nagy energiával, célratörő lendülettel és lelkesedéssel küzd, erőit nem kíméli. Rendkívüli aktivitást ad, s mert fontosnak tartja a versenyt, valamilyen sportágban feltétlenül jó eredményt tud elérni. Hatalmas a szabadságvágya, és nehezen köt kompromisszumot. Olyan feszes tempót diktál, amit csak kevesen tudnak követni. Örömmel hódol szenvedélyeinek. Rossz sugárzások esetén agresszivitás, türelmetlenség jellemzi, hiányzik eszköztárából az önuralom. Ugyancsak a rossz Mars-helyzetből fakad, ha gyakran szenved migrén-erősségű fejfájástól.
Ez a Jupiter-állás jó értelmi képességet és irodalmi tehetséget ad. Önt mozgékonyság és sokoldalú érdeklődés jellemzi. Széles látókörű, modern gondolkodású, de hajlik arra, hogy megelégedjen a felszínes tudással, és nem mélyül el a dolgok lényegében. Jó üzleti érzékkel rendelkezik, és fejlett a beszédkészsége. Lyukat beszél vitapartnerei hasába. Viszont a diszkréció nem erénye. Nem tud titkot tartani, s lehet, hogy nem szándékosan, de mindig mindent kikotyog. Gyakran keveredik jogi vitába, és nem biztos, hogy győztesen kerül ki, még ha igaza van is. Életfeladata lehet a hit és az értelem összeegyeztetése.
Megbízható, jótékonykodó, emberszerető, ezért közmegbecsülésnek örvend, széles körben elismerést vív ki magának. Filozofikus életszemléletű. Céljai elérésében optimista, könnyen meg tud győzni másokat, így segítőkben sincs soha hiány. Fontosnak tartja az erkölcsi normák, a jogi paragrafusok betartását. Ragaszkodik az igazsághoz. Tanulási vágya csillapíthatatlan. Élete végéig gyűjti az ismereteket.
Nagy képzelőerő, találékonyság, intenzív szellemi törekvések jellemzik. Vallásfilozófiai, metafizikai, ezoterikus, misztikus problémák iránt érdeklődik. Imádja a kihívásokat, szereti az új és szokatlan megoldásokat. Igazi vallásújító és úttörő személyiség, hajlamos minden új befogadására. Tartósan negatív hatásokra fékezhetetlenné válik, felforgató, a hagyományokat nem tisztelő megnyilvánulásaival hívja fel magára a figyelmet.
Józan gondolkodású, széles látókörű, általában lelki-szellemi törekvések jellemzik. Összefogottsága érzelmi és lelki dolgokban nyilvánul meg. Az élet egyét területein, főleg a hétköznapokban határozatlan, és ez nagyon zavarja. Gyakran lesz úrrá hangulatán a búskomorság.
Erős belső késztetést érez a halál és az árnyékvilág megismerésére, gondolatai a titkok és a megismerhetetlen körül forognak. Fél a dolgok elvesztésétől. Ez az állás nagy intenzitást, céltudatosságot és elszántságot ad. Gyakran olyan mély pesszimizmus lesz úrrá gondolatain, hogy az egész világot az ellenségének érzi. Mindenkit elmar maga mellől, és könnyen egyedül marad.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése